michael kaa andersen
 

EJER OG STIFTER AF EJENDOMSINVEST OG PROARK

Michael er rundet 60 år, men det holder ham ikke tilbage. Han er utrolig aktiv som direktør og bestyrelsesmedlem i en lang række selskaber, og i fritiden spiller Michael både golf og kort.

Allerede inden Michael Kaa Andersen blev færdig  med sin Cand. merc., fra Handelshøjskolen i København, havde han et stærkt CV inden for finansverdenen.

Han startede i 1980 hos Baltic Finance, hvor han fik titlen aktiechef, og herfra gik det hurtigt videre til Erik Møllers Eftf., hvor Michael blev manager og medejer. Herefter blev han selvstændig, da han startede Ejendomsinvest i 1987.

En af Michaels helt store forcer er en effektiv beslutsomhed, en evne til at se en god forretning og hans holdning til ejendomsinvesteringer:

”Det vigtigste ved god investering i ejendom er altid at have fokus på driften i ejendommene. Det må aldrig være en antagelse for planens overlevelse eller vækst, at ejendomspriserne vil stige.”

EjendomsInvest har eksisteret siden 1987 og var med til at grundlægge idéen om, at når flere investorer går sammen – f.eks. i et kommandit- eller aktieselskab – giver det mulighed for at være medejer af større ejendomme med bedre beliggenheder, mere solide lejere og dermed større driftssikkerhed.

Vi har i alle årene været meget bevidste om, at vores kunders tillid hviler på vores evne til at udvælge de rette ejendomme og ikke mindst efterfølgende administrere dem bedst muligt, optimere driften og dermed skabe den bedst mulige langsigtede investering for vores investorer.

SÅDAN OVERLEVEDE MICHAEL KRISEN

I modsætning til mange andre ejendomsinvestorer i branchen, valgte Michael Kaa Andersen en mere omhyggelige tilgang til ejendomsinvesteringerne. Michael og Ejendomsinvest fokuserede på investeringer og ejendomme, der var forretninger med solid bundlinje. På denne måde var han i stand til at sikre virksomheden og sine investeringer igennem krisen fra 2008, der dengang ramte Danmark hårdt.

Det var heller ingen skade til, at Michael Kaa Andersen havde været i gang i over 20 år da krisen opstod, og havde dermed en veletableret maskine bag sig og en robust virksomhed.

Da selve krisen ramte, gik det selvfølgelig også ud over Michael. Men hans mange års erfaringer og gode forretningsøje gjorde, at hele selskabet kunne holdes oven vande. Gennem store besparelser og en gennemgående effektivisering af virksomheden kunne Ejendominvest og Proark styre gennem en krise, der ellers tog mange selskaber gennem store konkurser.

 

HVOR ER MICHAEL KAA ANDERSEN I DAG

I dag er Michael Kaa Andersen stadig en aktiv del af selskabet og ejendomsbranchen generelt.

Privat har Michael 2 voksne børn, og han plejer stadig de gamle gymnasievenner, samt kortklubben, der har eksisteret i mere end 35 år, og som han betragter som sin private VL klub.

Passionen for smukke huse, biler og kunst er intakt og heldigvis har Michael mere tid til at nyde det nu end før i tiden , hvor arbejdet tog det meste af tiden. Der er mere ro nu al den stund, at vi ikke udbyder nye projekter men koncentrerer og om at skabe mest mulig værdi dels for de kunder, vi administrerer for, og dels for vores egen portefølje. Fremtiden byder dog også på nyt, idet vi påtænker at bygge boliger i 2017 og 2018 primært i det Jyske.

”Det drejer sig om at kigge fremad og ikke lade sig hænge i fortiden, selvom der selvfølgelig var nogle følelsesmæssige sår, der skulle heles. Men at gå og bære nag og leve i fortiden fører sjældent noget godt med sig, og Finanskrisen fik ihvertfald undertegnede til at reflektere over det væsentlige i tilværelsen, nemlig helbredet. Og da jeg agter at blive en ældre herre, har jeg valgt at vælge mine kampe med omhu og i øvrigt passe min motion.”

 

Følg Michael Kaa Andersen på Google+ eller Twitter.